билети

Български език

НОВИНИ

Концерт на Патрисия Каас на 12 юни 2009 г. в Зала 1 на НДК


19.03.2009

Френската суперзвезда идва за първи у нас

Една от най-известните французойки и един от най-успешните френски гласове в света, Патрисия Каас ще дойде за първи път в България по покана на Болкан Ентъртейнмънт. Звездата ще направи концерт в зала 1 на НДК на 12 юни (петък). Нашата дата е част от световното турне на певицата, посветено на последния й албум Kabaret, издаден в края на миналата година.

Патрисия Каас е светвно известна със своя уникален стил, микс между поп, джаз и шансон. От своя дебют през 1988 с албума Mademoiselle chante до днес тя е продала над 16 милиона копия от своите албуми. През 2002 Каас дебютира и в киното във филма „И сега, дами и господа” на Клод Льолуш, в който си партнира с Джеръми Айрънс. Тази година Патрисия Каас ще представи Франция и на кокнурса за песен Евровизия, чийто голям финал ще се проведе в Москва през май. Броени дни след това и българската публика ще може да я слуша на живо!

Новият албум „Kabaret” съдържа 12 композиции, представени като едно вълшебно и красиво пътуване между Берлин, Париж и Буенос Айрес. „Kabaret” не е просто поредният албум за Патрисия Каас, а едно разкриване на нейния свят. Нейното Кабаре! Кабаре, което черпи вдъхновение от Кърт Вейл и електро-суинг акцентите на Caravan Palace. Атмосферата е женствена и изтънчена. Майкъл Кусон, гениален джазмен, лидер на легендарните Uzeb, допринася за кулминацията на албума, а именно - едноименната песен „Kabaret”. Фред Хелбърт, вечният съучастник на Патрисия, е написал три от песните в „Kabaret”: Le Jour Se Lève, S’il Fallait Le Faire и Falling in Love Again.

С „Kabaret” Патрисия Каас отдава почит към 30-те години, един своеобразен реверанс пред артисти като Garbo, Suzi Solidor, Martha Graham и много други.

През годините на своята бляскава кариера Патрисия Каас е получила безкраен списък от награди, от Откритие на годината до Най-добър френски изпълнител на годината и Най-продаван френски артист в чужбина.

Патрисия Каас идва в България по покана на Болкан Ентъртейнмънт.

Продажбата на билети стартира на 16 март (понеделник).

Други новиниPatricia Kaas
RSS Новини