билети

Български език

ЗА НАС


"Болкан Ентъртеймънт Къмпани" (Balkan Entertainment Company) е българска агенция за сценични изкуства, която в досегашната си кратка история се наложи като една от водещите менажиращи и продуцентски агенции в България.


Петър Петров е инициатор, организатор и съ-продуцент на първия български културен проект в областта на етно и уърлд музиката – "Балкански коне" (Balkan Horses). Богатството и неделимостта на балканския фолклор го провокират да създаде международен оркестър, наречен "Balkan Horses Band", в който участват деветима от най-изтъкнатите композитори и изпълнители в стиловете етно, рок, джаз, ембиънт, ню ейдж. Музиката, създадена от таланта на тези артисти, събужда положителни емоции и желанието да съхраним корените си, да запазим характерните черти на балканската култура и да се обърнем към земята на нашите предци, където живеем и израстваме.


Като разчита на дългогодишния си опит в продуцирането и менажирането на концертите в България от турнетата на големи имена - Jose Carreras, Monserrat Caballe, Sting, Vanessa Mae, Goran Bregovic, Blues Brothers, Steve Vay, Richie Blackmore, Robert Plant & Jimmy Page, Nazareth, KISS, Uriah Heep, John McLaughlin, John Patitucci Quartet, Toto, Gipsy Kings Family, Kansas, Night of the Sultans, Deep Purple, Metallica, White Snake, Al Bano Carrisi, Franco Nero, Paolo Vallesi, Michael Bolton, Йълдъз Ибрахимова и много други, агенцията работи за разпространяване на българското музикално изкуство на международния пазар и за защита на правата и интересите му. Дейностите й включват голямо разнообразие - от етно, поп и джаз до класическа музика, театър и балет. Агенцията работи с едни от най-видните български музиканти, сред които са Теодоси Сапсов, хор "Космически гласове", групите "Зона C", "OM" и други. Със своите проекти Болкан Ентъртеймънт Къмпани цели да развива и интегрира българската култура в глобалния социален живот.


Гаранция за големите професионални качества на събитията, организирани от "Болкан Ентъртеймънт Къмпани", е участието и подкрепата на български и международни организации като Програмата за развитие на Обединените нации (ПРООН), "Отворено общество", "Про Хелветия", "Гьоте Институт" и други. Агенцията работи с реномирани компании за озвучаване и осветление и си сътрудничи с най-популярните медии в страната, което прави работата й достъпна до широк кръг любители на културни събития. Партньорството с Българската национална телевизия, "Би Ти Ви" и "Нова телевизия" предоставя възможност концертите, организирани от агенцията, да бъдат заснети и излъчени с предимство, което осигурява на феновете удоволствието отново да се насладят на изпълнението на любимите си артисти.