билети

Български език

НОВИНИ

Броени дни до концерта на Yanni в София


30.05.2014

След по-малко от 24 часа легендарният музикант YANNI ще кацне в София! Той ще разполага с цели два дни преди концерта на 2 юни, които е решил да прекара в България, за да разгледа страната ни и да посети родните забележителности. Това е първата визита на YANNI в България и освен на туристическите обекти, YANNI е решил да се наслади и опита много родни деликатеси.

Подготовките за концерта вече започнаха, а интересът към невероятния спектакъл главоломно расте. Поради тази причина организаторите от BALKAN ENTERTAINMENT отварят „Втори балкон“, а билетите за него ще са на цена от 60 и 70 лв.

Концертът на 2 юни ще стартира точно в 20:00 часа, поради което зрителите се умоляват да заемат своите места предварително.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА НЕВЕРОЯТНОТО ШОУ НА ВИРТУОЗА YANNI НА ЖИВО НА 2 ЮНИ В ЗАЛА 1 НА НДК.

Билети – в мрежата на Eventim.Шоуто ще е наистина грандиозно, а на сцената на зала 1 на НДК на 2 юни ще се качат над 35 музиканта от 5 континента и 11 различни националности – оркестър, който неслучайно си е спечелил прозвището "United Nations of Music“ (Обединени нации на Музиката) и е един от най-добре сработените музикални състави в цял свят. Заедно с YANNI и неговия оркестър в България ще пристигнат и считаните за едни от най-добрите вокалистки в света – Lauren Jelencovich и Lisa Lavie.

Роденият в Каламата, Гърция виртуозен музикант всъщност няма музикално образование, но това не му пречи да се превърне в изключителен инструменталист, който композира творбите си със специфичен почерк и стил. Това е първото посещение на YANNI в България, за което той споделя: „Едно от най-големите удоволствия на моята професия е, че непрестанно успявам да се докосна до нови култури и хора. Това е първото ми гостуване в България и нямам търпение да разбера повече за вашите култура и традиции по време на моето гостуване”.

Прочулият се със зрелищни аудио-визуални спектакли от едни от най-красивите и забележителни кътчета от земното кълбо, сред които Акропола, Ел Моро, Забранения град в Китай и Тадж Махал, YANNI идва за първи път в България. Виртуозът и неговият екип са подготвили зрелищно шоу с блестящ звук и визуални ефекти, което ще представи както тракове от все още парещия албум INSPIRATO, така и вечни и незабравими произведения, създадени по време на 30-годишната му музикална кариера.

Билетите за концерта са на изчерпване и организаторите от BALKAN ENTERTAINMENT призовават зрителите да закупят своя билет възможно по-скоро, за да не изпуснат възможността да чуят и видят YANNI на живо. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет.
За YANNI:

Обявеният от медиите за световен феномен, невероятният YANNI, е несъмнено един от най-големите артисти за всички времена, оставил трайна следa в историята на музиката не само с творчеството си, но и с емблематичните си и незабравими концерти. Навсякъде музиката на YANNI завладява душите на хората, докосвайки сърцата на стотици хиляди фенове от цял свят.

YANNI е роден в Каламата, Гърция под името Яннис Хрисомалис. Следва в САЩ и още като студент в университета в Минесота се насочва към рок музиката и започва да свири с прохождащи американски групи от Средния Запад, а с времето се концентрира върху композирането. Въпреки че не е учил солфеж и няма музикално образование (завършва хуманитарни науки и психология), YANNI е изключителен инструменталист и композира творбите си със специфичен почерк и стил. Пробивът му в музикалния бизнес идва през 1993 с излизането на дебютния му албум, озаглавен Live at the Acropolis.

YANNI има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25 милиона – доказателство, че творчеството на таланта от Гърция YANNI не познава граници, дистанции и различия, и говори на международния език на добрата музика.

Но освен музикален виртуоз, YANNI е и говорител на НАСА и сътрудничи на World Wildlife Fund (Световния фонд за дивата природа) за опазване на гигантската панда. През 2011-а YANNI осинови двумесечна панда, с което стана първият западен артист, на когото се отдава подобна чест – осиновяването на панда е привилегия, запазена почти изключително за нации, а не за личности, и се смята за едно от най-високите отличия в Китай.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ УНИКАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДИТЕ НЕВЕРОЯТНИЯ МУЗИКАНТ И КОМПОЗИТОР YANNI НА ЖИВО НА 2 ЮНИ В ЗАЛА 1 НА НДК.

БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА В МРЕЖАТА НА EVENTIM НА ЦЕНИ ОТ 70 ДО 120 ЛВ.
Други новиниYanni
RSS Новини