билети

Български език

НОВИНИ

Аксел Роуз: Идваме в София с тричасово шоу


04.06.2012

Ексцентричният фронтмен на Guns’N’Roses ще зарадва хилядите си фенове в България със специален тричасов сет, съобщи организаторът на фестивала Петър Петров от Болкън Ентъртейнмънт.

Първоначално от щаба на групата са заявили двучасово шоу на Национален Стадион Васил Левски, но преди дни фронтменът и сърцето на групата Аксел Роуз е уведомил местния си промоутър Болкън Ентертейнмънт, че вместо обичайната си фестивална програма възнамеряват да направят за българската си публика специален сет, който вероятно ще продължи повече от три часа.

Дългоочакваният рок уикенд Sofia Rocks отново ще оживи центъра на София на 7 и 8 юли това лято и ще промени до неузнаваемост Националния Стадион Васил Левски. Пред българската рок публика ще се изявят 12 групи от най-големите имена в рока, 11 от които никога досега не са чувани на живо у нас.

В събота и неделя на 7 и 8 юли вратите на стадиона ще бъдат отворени още от 12:30 часа, за да могат всички фенове спокойно да заемат местата си преди началото на концертите. Фестивалната програма и в двата дни започва още в 14:30ч. защото повечето от групите ще направят сетове от над един час, а хедлайнерите във всеки от дните ще се изяват с пълните си концертни програми.

Ред на излизане:


7 ЮЛИ 2012
GODSMACK 22.00 – отворен финал
TRIVIUM 20.15 – 21.30
CLAWFINGER 18.45 – 19.45
HEAVEN SHALL BURN 17.30 – 18.15
SCAR SYMMETRY 16.15 – 17.00
SWEET SAVAGE 15.00 – 15.45

8 ЮЛИ 2012
GNR 22.30 – отворен финал
IGGY & THE STOOGES 21.00 – 22.00
KAISER CHIEFS 19.30 – 20.30
WITHIN TEMPTATION 18.00 – 19.00
UGLY KID JOE 16.30 – 17.30
LOU GRAMM 15.00 – 16.00


Дванадесетте групи, които ще участват във величествения рок маратон ще се настанят в специално изградено за тях градче в Борисовата градина, което ще надмине по мащаби всички съоръжения, строени до момента в зоната зад сцената на стадион Васил Левски.

Бандите ще се настанят в над 50 шатри, а специална техника и пироефекти ще бъдат доставени от различни точки на Европа. Над 300 човека ще бъдат ангажирани с продукцията, като само 85 от тях пристигат заедно с Guns‘N’Roses и ще бъдат изцяло заети с продукцията на групата.

За Аксел Роуз едно от най-важните неща е да излезе пред феновете си в перфектна форма, затова точно преди да се качи на сцената той винаги тренира във фитнес зала. За целта във фестивалното градче зад сцената ще бъде изградена мобилна фитнес зала, част от уредите за която ще пристигнат с останалата техника на бандата.

12 свежи червени рози и 12 бели рози ще красят масата в гримьорната на Аксел Роуз. Шампанско, бира, енергийни напитки и витаминизирана минерална вода са сред питиетата поръчани за артиста. Разнообразие от свежи плодове, зеленчуци, фреш от моркови и целина и много лайм са сред предпочитаните от него храни. Звездата ще наблегне основно на сандвичите, за което са поръчани плата с различни съставки за сандвичи – сирена и колбаси.

В зоната зад сцената ще има и пиано, на което артистът ще може да свири и композира в часовете преди излизането си на сцената на Sofia Rocks 2012.

Входът в зоната на фестивала ще става с билет + специална гривна, която ще валидира и достъпът на втория ден. Билетите и гривните трябва да се пазят за всяко следващо влизане в стадиона, както и за удостоверяване на достъпа до различните ценови зони. Пълния билет за двата дни на фестивала е на цена от 60 лв. до 120лв., което е безпрецедентно предложение за българския рок фен, сравнимо с цената на билета на солов концерт само на една от групите.

Децата до 10 годишна възраст ще имат свободен достъп до фестивала, но само с придружител над 18 години. Непълнолетните лица над 10 години влизат с билет и придружител над 18 годишна възраст. Декларация за придружител може да се попълни предварително и да се носи на място за по-бърз достъп до стадиона. Тя може да бъде намерена на сайта на Болкън Ентъртейнмънт.

Както всяка година Sofia Rocks 2012 предвижда специална рампа за феновете с ограничени физически възможности. Хората с увреждания ще имат достъп до рампа за по-добра видимост през специално обособен вход на стадиона. Достъпът до рампата трябва да се заяви предварително на телефоните посочени в сайта на Болкън Ентъртейнмънт.

Най-големият рок фестивал за годината в България – SOFIA ROCKS 2012 на 7 и 8 юли, ще бъде част от събитията, с които ОББ отбелязва през тази година 20-годишнината от създаването си.

ОББ е традиционен спонсор на инициативи и кампании, целящи опазването на българското културно и историческо наследство, на културни и музикални прояви, спортни федерации и отделни турнири, както и събития, насочени към децата.


Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)


Билети в мрежата на Еventim,
включително Германос, Пикадили и Техномаркет, бензиностанции OMV и магазини На Тъмно.
Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg
Експресна доставка на билети за феста до 2 часа през BGMENU.COM








Други новини



Sofia Rocks 2012




RSS Новини