билети

Български език

НОВИНИ

Вече е ясна пълната програма на фестивала "Sofia Rocks 2012"


09.04.2012

ВЕЧЕ Е ЯСНА ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА РОК ФЕСТИВАЛА

SOFIA ROCKS 2012

TRIVIUM
И
HEAVEN SHALL BURN

ЩЕ СЕ КАЧАТ НА СЦЕНАТА НА
ПЪРВИЯ ДЕН ОТ ФЕСТИВАЛА
ПО ПОКАНА НА БОЛКЪН ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ

7 и 8 юли 2012 (събота и неделя)
Национален Стадион Васил Левски

С присъединяването на още две невиждани досега у нас групи: една от най-актуалните американски метъл банди Trivium и агресивната немска метълкор/деткор машина Heaven Shall Burn афишът на Sofia Rocks 2012 придоби своя финален вид, който превръща събитието в истински рок празник за феновете на тежката музика.

На 7 юли (събота), в първия ден на рок уикенда, всички, които искат да се подложат на атаката на модерната рок вълна, ще могат да загреят със сетовете на ирландските метъл законодатели Sweet Savage, мелодичните детметъли Scar Symmetry, Heaven Shall Burn, шведските рап-метъл великани Clawfinger и обожаваните Trivium, докато на сцената се качат дългоочакваните Godsmack.

На втория ден от фестивала рок феновете ще изживеят невероятната емоция да застанат пред дълго чакани идоли като легендарния вокал на Foreigner - Lou Gramm, непослушните Ugly Kid Joe, симфоник-метълите Within Temptation, оригиналните Kaiser Chiefs, иконите Iggy And The Stooges и неповторимите Guns N’ Roses.


Trivium
Петият студиен албум на Trivium „In Waves” е не просто нова продукция, а декларация.
Декларация за пренаписване на собствените им правила, за това какво означава да бъдеш модерна метъл банда. Декларация, която приема безграничността на музиката, емоциите, движенията и визията. Изявление за еволюцията на модерния рок звук, който ще засегне всички подложени на влиянието му.
Първите, все още леки белези на предстоящото цунами „In Waves” започват още по време на турнето на бандата през 2009-та г. Още на път между концертите вокалистът и китарист на Trivium Мат Хийфи започва да оформя посоката, в която бандата трябва да се придвижи от усъвършенстването на стандартите в жанра към генерално нов и различен подход към музиката.
Всеки от албумите им до момента предизвиква безпрецедентно раздвижване в музикантските и фенските среди при издаването си. „Ascendancy”, издаден през 2005-та г., циментира мястото на групата в метъл-върхушката, реализирайки над половин милион копия по света.
„Shogun” дебютира на #23 в Billboard Top 200 и в Тop 100 в 18 други държави. Навсякъде по света бандата влиза със скоростта на тайфун в метъл елита и започва да дели една сцена с всички големи като Iron Maiden и Slipknot и да е основен гост във водещи фестивали като Download, Rock Star Energy Drink Mayhem Festival и OZZfest.
Те не правят нищо по начина, по който една метъл банда би следвало да ги прави. Целият този успех не променя факта, че бандата е недоволна от границите, които жанрът определя, и е нетърпелива да се измъкне от тях.
„Този албум наистина беше отговор на всички въпроси, които някога сме си задавали като метъл банда, по повод на това как виждаме съвременната музика”, твърди Хийфи. „Искаме да се придвижим крачка напред в метъл музиката. Няма да обясняваме на хората какво означава „In Waves”, а ще оставим това на въображението и креативността на всеки слушател. ”
Музиката сама говори за себе си. Този албум не е вдъхновен от друга съществуваща на земята музика, а от визии, филми и режисьори като Дейвид Линч, Ларс Фон Триер, Пол Томас Андерсън и Кристофър Нолън. И цялата идея за модерно изкуство, за неговото несъобразяване с каквито и да било принципи и правила. Идеята, че модерното изкуство може да е всичко и всякакво, без да се съобразява с етикети за „правилно” и „грешно”.
Освободени от ангажимента да спазват каноните и ентусиазирани от идеята да правят точно музиката, която искат Trivium експериментират с милиарди звуци, като се започне от картонени тубоси, пожарогасители, салфетки и се стигне до неакордирани пиана. От пълния хаос на свободните звуци започва да изкристализира финалната форма на всяка песен. „Ако един албум е като саундтрак към филм, то „In Waves” е цял филм.”, обяснява Хийфи. „Той съдържа всичко – музиката към филма, визиите и дизайна. Той е пълноценно аудио-визуално преживяване. Целият смисъл на изкуството е да създава нова креативност и още изкуство. Досега никой не беше правил такъв албум, какъвто ние искахме да чуем и затова си го направихме сами. Време е да пренесем метъл музиката в друго измерение и да я представим на нови хора.”


Heaven Shall Burn
Heaven Shall Burn са феномен. Вместо да скитат в търсене на далечни брегове, за да търсят мъгливи иновации петимата музиканти от Ваймар, Германия властват над добре познати територии, за да променят по най-естествения начин звученето на групата. Дългогодишното приятелство и хармония между членовете на групата са в основата на креативния поток, който тече постоянно между тях. Не бързат да затрупват феновете си с количества албуми, а изпипват всяка песен и не записват нищо преди да усетят че са наистина готови да пуснат духа от бутилката.
За записите на “Invictus“ (пълното заглавие на който е “Invictus” (Iconoclast III) Heaven Shall Burn се завръщат в студиото на продуцента Тю Мадсен в Дания, а албумът е продуциран от двамата китаристи Майк Вайхерд и Александър Диетс. Принципът „никога не сменяй печеливш отбор” се оказва най-добрата стратегия за Heaven Shall Burn. „Тю познава и рзбира звука ни”, обяснява Майк. „За нас е много по-лесно да доусъвършенстваме и развиваме звученето си, когато работим с някой, когото познаваме. Другото би означавало да се сработваме с някой отново и отново всеки път когато записваме нов албум, което не ни се струва правилно.” Да разработват нови елементи към типичното за тях звучене, превърнало се в запазената им марка, е предизвикателство към вярата им в традициите. В албума се усеща сериозен флирт с електрониката, което показва че твърдият им звук допуска промени и иновации, а силно емоционалните моменти в много от песните не са точно това, което всички очакват от Heaven Shall Burn. И все пак бандата остава най-вече вярна на всеки свой фен, който някога е попадал в плен на магическите им рифове, повлияни от скандинавския метъл и дори мрачния блек метъл.
“Invictus” е третата част от историята за “Iconoclast” и DVD-то “Bildersturm”. Истории за необикновени герои ще продължат да бъдат разказвани, а добре познати идоли и легенди ще блестят в нова светлина.

ЗВЕЗДНИЯТ АФИШ НА SOFIA ROCKS 2012 ВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА

7 ЮЛИ - СЪБОТА
GODSMACK
TRIVIUM
CLAWFINGER
HEAVEN SHALL BURN
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE

8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
KAISER CHIEFS
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM – THE VOICE OF FOREIGNER


7 и 8 юли 2012 (събота и неделя)
Национален Стадион Васил Левски


Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Промо билетите от всички категории са изчерпани и вече важат стандартните цени.


Билети в мрежата на Еventim,
включително Германос, Пикадили и Техномаркет, бензиностанции OMV и магазини На Тъмно.

Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg

Експресна доставка на билети за феста до 2 часа през BGMENU.COM

Други новиниSofia Rocks 2012
RSS Новини