билети

Български език

НОВИНИ

Над 1500 кв метра бекстейдж зона за "Sofia Rocks" на стадион "Васил Левски"


18.06.2010

Цял нов град в центъра на столицата вече започна да се строи! На повече от 1500 метра ще се изгради бекстейдж за групите от афиша. Над 500 души чуждестранни екипи се очакват да се съберат на Националния стадион за първото издание на фестивала Sofia Rocks 2010 powered by Sonisphere FestivaL. Само с METALLICA, хедлайнер на първи ден (22 юни), пътува собствен екип от над 40 души, а с RAMMSTEIN, хедлайнер на втория ден (23 юни) идва екип от 60 човека. Във всички тенти в бекстейдж зоната ще има и големи плазми, за да могат екипите да следят мачовете от Световното по футбол.

Сцената за това гигантско метъл събитие вече започна да се строи!!! И всеки момент в София пристигат и над 60 човека от снимачния екип на Splinter Films, отговорни за предаването на историческия лайв на Голямата четворка по сателит!!! Компанията Splinter Films е специализирана във видео и лайв продукция, работили са за артисти като Robbie Williams, RED HOT CHILI PEPPERS, FRANZ FERDINAND, FOO FIGHTERS и много други.

Допълнително в дните преди и по време на фестивала ще се присъединят екипи по продукцията на фестивала, по продукцията на групите, осветлението и звука. Над 1000 души е още българският екип, който се грижи за провеждането на супер мащабното музикално събитие. Над 100 доброволеца също ще станат част от организацията. Рок градът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, които ще се супервайзват от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия.

Хедлайнерите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на METALLICA и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на RAMMSTEIN.

Други новиниSonisphere Festival
RSS Новини